ДепресиятаДепресията е често срещано разстройство на психичното здраве, което засяга милиони хора по света.
Характеризира се с постоянни чувства на тъга, безнадеждност и загуба на интерес към дейности, които преди са носили радост.
Депресията може да варира от лека до тежка и може да окаже значително влияние върху ежедневния живот и взаимоотношенията на човека.
Разбирането на симптомите на депресия е важно за ранното идентифициране и лечение.
Постоянни чувства на тъга, безнадеждност и празнота: Тези чувства могат да продължат през по-голямата част от деня и няколко дни подред.
Загуба на интерес или удоволствие от дейности: Хората с депресия може да загубят интерес към дейности, които преди са им харесвали, и може да им е трудно да изпитват удоволствие от каквото и да било.
Промени в апетита и теглото: Депресията може да причини промени в апетита, водещи до загуба или наддаване на тегло.
Нарушения на съня: Хората с депресия може да имат проблеми със съня, като например трудности при заспиване или задържане на съня, или може да спят твърде много.
Умора и ниска енергия: Депресията може да причини липса на енергия и мотивация, което затруднява изпълнението дори на най-простите задачи.
Затруднено концентриране: Депресията може да затрудни концентрирането, запомнянето на нещата и вземането на решения.
Чувство за безполезност или вина: Хората с депресия могат да се чувстват безполезни, виновни или безпомощни, дори при незначителни проблеми.
Мисли за самоубийство или самонараняване: В тежки случаи депресията може да доведе до мисли за самоубийство или самонараняване.
Физически симптоми: Депресията може да причини и физически симптоми, като главоболие, храносмилателни проблеми и болки в тялото.
Важно е да се отбележи, че не всички хора с депресия ще изпитат всички тези симптоми, а тежестта и продължителността на симптомите може да варира от човек на човек.

 


Подобряването на вашите навици може да бъде предизвикателен, но възнаграждаващ процес
Добрият нощен сън е от решаващо значение за поддържане на физическо и психическо благополучие.
Конфликтите и споровете са неизбежна част от човешките взаимоотношения и взаимодействия. Те възникват, когато хората имат различни нужди, ценности, вярвания или цели .Тогава се наблюдава сблъсък .
Йога е практика, която може да осигури множество физически и психически ползи. От намаляване на стреса и подобряване на гъвкавостта до увеличаване на силата и баланса. Йога е практика, която може да помогне за подобряване на цялостното здраве и благосъстояние.


Решенията днес определят твоето утре! Нека заедно направим първата крачка към по-добър живот
Контакти
тел.: +359 886907280
e-mail: info@lifecoachradoslava.com

2024 Life Coach Radoslava. Всички права запазени. Защита на личните данни/Общи условия