Как да продължа без теб


Да продължиш, след като си бил изоставен от някого, когото все още обичаш, може да бъде едно от най-предизвикателните преживявания, които животът ти поднася. 

Болката, тъгата и чувството за загуба могат да се почувстват непосилни, оставяйки ви в състояние на емоционален смут. Важно е обаче да запомните, че изцелението е възможно и можете да намерите отново щастието.
 
Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да продължите напред и да излекувате сърцето си от болката на любовта:
 
Позволете си да скърбите: Добре е да се чувствате тъжни, наранени и да плачете. Позволете си да признаете и преработите емоциите си. Задържането им само ще удължи лечебния процес. Плачете, страдайте, говорете.
 
Приемане: Приемете, че връзката е приключила и че човекът, който си е тръгнал, може никога да не се върне. Приемането не означава, че сте съгласни със случилото се; това означава, че избирате да се откажете от миналото и да се съсредоточите върху настоящето и бъдещето.
 
Съсредоточете се върху грижата за себе си: Грижете се за себе си както психически, така и физически. Участвайте в дейности, които ви носят радост и ви карат да се чувствате добре със себе си. Спортувайте, хранете се здравословно, спете достатъчно и прекарвайте време с подкрепящи приятели и семейство.
 
Потърсете подкрепа: Не се колебайте да разчитате на приятели, семейство или терапевт за подкрепа. Говоренето за чувствата ви може да ви помогне да придобиете перспектива и да се чувствате по-малко сами в болката си.
 
Простете на себе си и на бившия си: Прошката не означава, че одобрявате случилото се; това означава, че избирате да се освободите от негодувание и горчивина. Прощаването на себе си и на бившия ви може да ви освободи от емоционалното бреме и да ви помогне да продължите напред.
 
Поставете граници: Ако е необходимо, установете граници с бившия си, за да се защитите емоционално. Това може да включва ограничаване на контакта или пълно прекъсване на връзките, ако поддържането на връзка е твърде болезнено.
 
Съсредоточете се върху настоящето и бъдещето: Вместо да мислите за това, което можеше да бъде, преместете фокуса си върху настоящия момент и възможностите, които предстоят.
Поставете си нови цели, преследвайте страстите си и се отворете за нови преживявания и възможности.
 
Продължаването, след като сте били изоставени от някой, когото обичате, изисква време и търпение, но със самообгрижване, подкрепа и позитивно мислене можете да излекувате сърцето си и да намерите отново щастието.
 
Не забравяйте, че вие заслужавате любов и щастие и във вашите сили е да създадете пълноценен живот за себе си, дори след като сте били с разбито сърце.
 


Депресията е състояние, което засяга настроението, мислите, поведението и физическото състояние на човек.
Когато слънцето леко изгрява на хоризонта, то осигурява зашеметяващ фон за свързване с вътрешното Аз. Тази древна практика е възприета от култури по целия свят заради нейните трансформиращи ефекти върху психическото и физическото здраве.
Най-добрите приятели са ценни. Те носят радост, подкрепа и безусловна любов. Те правят живота по-ярък и смислен. Ценете ги винаги!
Конфликтите и споровете са неизбежна част от човешките взаимоотношения и взаимодействия. Те възникват, когато хората имат различни нужди, ценности, вярвания или цели .Тогава се наблюдава сблъсък .






Решенията днес определят твоето утре! Нека заедно направим първата крачка към по-добър живот
Контакти
тел.: +359 886907280
e-mail: info@lifecoachradoslava.com

2024 Life Coach Radoslava. Всички права запазени. Защита на личните данни/Общи условия